Zbog straha od Korone u toaletima osnovnih škola u Federaciji ubačen sapun

806
views

Nakon što su zabilježeni i prvi slučajevi Koronavirusa u Federaciji, ažurna vlada na čelu sa Federalnim ministarstvom obrazovanja gospodinom Amirom Čistuncem, održala je hitan sastanak na kojem su usvojene mjere zaštite koje će biti na snazi do daljnjeg. Iako prostora za paniku još uvijek nema, po hitnom postupku je raspisan tender za nabavku sapuna koji će biti isporučeni svim osnovnim školama u Federaciji.

Obustave nastave za sada neće biti, ali preventivnim djelovanjem i nabavkom vrhunskog sapuna marke kabaš iz ministarstva žele pokazati ozbiljnost kad je u pitanju zaštita djece. Sredstva za nabavku sapuna bit će izdvojena iz fonda iz kojeg su se do sada nabavljale krede, spužve i ostali školski materijali. O ozbiljnosti situacije dovoljno govori i činjenica da će svi opsužitelji toaleta, odnosno ljudi koji stavljaju sapune u toalet, iste morati slikati i poslati Etičkom odboru Ministarsta obrazovanja.

Iako smo jedna od evropskih nacija koja statistički gledajući pere ruke više od ostalih, korona je ipak odlučila da nas ne zaobiđe. Djeca su naš najvrijedniji ljudski resurs te jedina prava i dugoročna investicija koja nema alternativu. Ako djeca budu redovno prala ruke kabašom i prežive Koronu, čeka ih svijetla budućnost u nekoj od Evropskih zemalja, jer naše sutra je postalo neizvjesno kao dolazak zime.

Tekst je satiričnog karaktera.