Zbog opasnosti od Koronavirusa BH političari ruke stavili u svoje džepove

910
views

Potencijalna opasnost od Koronavirusa, uspjela je natjerati BH političare da izvade ruke iz džepova građana, te iste smjeste u sopstvene džepove. Iako se ovaj potez tretira kao prevencija od širenja ovog opakog virusa, više je vjerovatno da je razlog strah za svoje zdravlje. Za sada su u Bosni registrovana tek 5 slučajeva zaraženih, ali političari su na vrijeme reagovali i zaštitili SEBE.

Nesvakidašnja situacija u kojoj domaći političari drže ruke u svojim džepovima, iznenadila je bh građane uz napomenu da se u bliskoj budućnosti na ovakve fenomene ne treba navikavati. Historijski dan za naše građane, vijest koju bi portali trebali prenijeti uz opomenu pred čitanje da OVO NIJE SATIRA! Da li će Koronavirus donijeti dobre stvari našem narodu ostaje da vidimo, jer teško da bilo šta osim straha od smrti može domaće uhljebe skloniti od novaca poreznih obveznika. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Dok druge države konkretiziraju korake oko spriječavanja širenja virusa, zatvaraju škole, utakmice se igraju bez navijača, kod nas se još ništa ne dešava. Nama preostaje raditi ono što najbolje znamo, mahala monitoring te praćenje kojom brzinom će se virus širiti. Za očekivati je da nas Koronavirus iznenadi, nešto kao snijeg u decembru. Poslije, kad već bude prekasno, počećemo djelovati retroaktivno i pričati kako smo trebali, kako smo mogli… jer mi smo ti kojima je uvijek neko drugi kriv, a većeg neprijatelja od sebe nemamo.

Tekst je satiričnog karaktera.