Zbog loše vremenske prognoze u Sarajevu pretučen Nedim Sladić

3283
views

Sinoć je u Sarajevu fizički napadnut mladi bh metorolog Nedim Sladić, kojeg je prema tvrdnjama svjedoka prvo verbalno, a zatim i fizički napao dostavljač Glova koji je bio na biciklu.

Sarajlije su već odavno ljute na meteorologa Nedima Sladića za kojeg tvrde da je jedan od glavnih krivaca za loše vrijeme i kišu koja nikako da prođe. Mnogi su mišljenja da je glavni uzrok lošeg vremena upravo Sladić od čijih se prognoza mnogima zavrti u glavi. U  jednoj od posljednjih prognoza on je najavio jako varljivo i nestabilno vrijeme sa dosta kiše i rijetkim sunčanim intervalima, što je dodatno razljutilo ionako izrevoltiranje gradjane, a sinoćnji pljusak je očigledno bila kap koja je prelila čašu.

U sinošnjem incidentu na Vilsonovom šetalištu, vozeći dostavu na biciklu, zaposlenik Glova je presreo Sladića te je nakon verbalne prepirke fizički nasrnuo na mladog meteorologa i tom prilikom mu nanio lakše tjelesne povrede. Dostavljač koji je bio ljut i mokar od silnog pljuska te je odlučio da se obračuna sa Sladićem i tom prilikom mu poručio da ako se prognoza ne popravi do kraja mjeseca, ovo neće biti kraj.

Slučaj je prijavljen policiji koja radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, a da li će mlada nada metorologije više smjeti najavljivati ovako loše vrijeme ili će konačno najaviti sunce, ostaje da vidimo.

Tekst je satiričnog karaktera.