Zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH: Dodik je za mene Alija

918
views

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da za nju član predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Milorad Dodik ne da je Tito, on je za nju Alija. Zastupnica Vulić je ovo izjavila sa rukama u džepovima bez imalo poštovanja prema rahmetli Aliji dok su prisutni uz smjeh komentarisali ovu izjavu.

Ne sumnjamo da je zastupnica Vulić zapravo na ovaj način pokušala da objasni kako i koliko poštuje sadašnjeg člana predsjedništva pa ga je uporedila sa bošnjačkim junakom i prvim poslijeratnim predsjednikom iz reda bošnjaka. Na ovu izjavu reagovao je presjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH gospodin Denis Zvizdić koji je rekao kako samo Bakira Izetbegovića možemo porediti sa rahmetli Alijom.

U vremenu gdje uzajamnog poštovanja skoro da i nema, u vremenu gdje je bitnija pripadnost od ljudskog dostojanstva, zastupnica Vulić je primjer koliko daleko se može dogurati bez puno znanja i rada, kao poltron nacionalističkog pristupanja i načina rada.

Tekst je satiričnog karaktera.