Zaštitari obavezni nositi maske

684
views

Rastući problem u našoj državi je nedostatak kvalifikovanog kadra u nekim branšama, a to se jako odrazilo na zaštitarske poslove. Posao zaštitara odavno nije atraktivan, sve manje ljudi želi da ga radi. Sve češće smo u prilici da u bankama i sličnim objektima vidimo mlađahne i golobrade mladiće. Mladiće koji su morali dodatnu rupu probušiti da bi uspjeli staviti kaiš, pa utrpana majica i ne izgleda toliko ozbiljno. Malo čudno, svi mi malo drugačije zamišljamo sikjuriti, realno.

Svjesni tog problema, direktori 12 vodećih zaštitarskih agencija iz cijele Bosne, sastali su se u hotelu Courtryard Marriott u Sarajevu. Tom prilikom oni su donijeli rezoluciju kojom se nalaže da od sada svi zaštitari u objektima opće osiguranosti stepena B moraju nositi tzv. lopov maske (Stepen b – ukratko sva bitna mjesta, od opštine do bolnice). Tim potezom će se povećati mogućnost ozbiljnijeg rada mlađim kolegama. U razmatranje je ušao i prijedlog da zaštitari drže po komad vodovodne pvc cijevi, dužine 70 cm. Na taj način bi lakše utjecali na mir, mašući cjevkom gore-dole. Ovaj prijedlog nije išao na glasanje, jer su kolege iz agencija RS-a uložile veto. Pojedini mediji navode da je razlog tome boja cijevi.

Zato napomena ! Od sledećeg mjeseca, ako vidite maskiranog čovjeka u banci, nemojte da se prepadnete nego se nasmijte. Možda je Elma.

Tekst je satiričnog karaktera.