Valter brani Wuhan u režiji Sarajlije otpornog na virus

795
views

Zvuči pomalo nevjerovatna priča kako građani Kine, tačnije stanovnici grada Wuhan, traže utjelovljenje heroja i posljednji tračak nade u liku i plućima Sarajlije Nedžada Tjeskobe. Nedžad je na turističkoj turi sa porodicom “zaglavio” u Wuhanu – gradu pod karantinom. Ono što Nedžad nije znao jeste da je imun na zloglasni corona virus.

Epidemiolog Lee Dok Tor iz jedne od bolnica u spomenutom gradu mišljenja je kako je “Nedžad imun na virus“. Detaljnim pretragama ustanovljeno je da se na Nedžadovim plućima nalazi zaštitni sloj sumpora, ugljen dioksida, ugljen monoksida i fosfora, uzrokovane polucijom koji doslovno poništavaju molekule corone. Ovaj medicinski fenomen će ispratiti do kraja te uz saglasnost Nedžada i njegove porodice, uzeti uzorak sluznice njegovih pluća u cilju pravljenja antivirusa”.

Da li će gospodin Nedžad zaista biti od pomoći ostaje da vidimo. Ako se mišljenje Lee Dok Tora potvrdi, Kinezi su spremni izmjestiti sarajevski smog i prebaciti ga u Wuhan. Pratit ćemo razvoj situacije te naše čitaoce blagovremeno obavještavati.

Tekst je satiričnog karaktera.