Umjesto vjeronauke u osnovne škole se uvodi prva pomoć

610
views

Nakon višesatnog zasjedanja odgovornih, i mahom nestručnih ljudi, koji su stranačkim strujama došli na poziciju da se pitaju za zdravstvo, došlo se na ideju da bi svaki školarac koji završi osnovnu školu trebao da zna osnovne laboratorijske radnje.

Na sjednici je pregledan plan i program svih osnovnih škola te se uvidjela mogućnost da djeca nauče radnje poput :

– Davanja inzulina

– Mjerenje krvnog pritiska

– Skidanje temperature stavljanjem krtole na noge

Na ovaj način će se smanjiti gužve u ambulantama opšte prakse koje su prebukirane, kako kažu nebitnim i lahko rješivim problemima. Naravno sva ova pravila bi bila prikladno napravljena za sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini… Pa bi tako u HNK. Zapadno – Livanjskom, te djelimično u SBK mjerenje krvnog prtiska bilo ekvivalentno mjerenju krvnog tlaka a stavljanje krtole na noge bi bilo stavljanje krompira na noge. Za Republiku Srpsku bi se ove radnje izvodile na ćirilici sa mogućnošću transkripcije na latinicu za sve one koji žele više.

O ovome nas je izvjestila glavna osoba za Zdravstvo u BiH, gospođa Elma Šćepić, diplomirani inžinjer germanistike i jedna od najbitnijih političara u svim branšama u zavisnosti od prolaza njene stranke na izborima. Koliko još gluposti i besmislica je potrebno da nam se desi.

Do kad će nam oči mazati nacionalizmom i podjelama ?

Za mene je Edin Džeko najbolji na svijetu ma da mu je ona Amra ‘nako.

Tekst je satiričnog karaktera.