Uhvaćen sa 60 kilograma kanabisa pa pušten na slobodu

752
views
Balance scales on table with white wall background. Symbol of justice

U nedavnoj akciji koju je proveo mup Republike Srpske uhapšen je mladić iz Banja Luke. Prilikom pretresa njegovog stana pronađena je prava mala plantaža opojne biljke koja izgledom i mirisom podsjeća na canabis stativu. U stanu u kojem je boravio optuženi, pronađeno je oko 60 kilograma ove biljke, koja je bila u stabiljkama i spremna za berbu. Iz policije smo dobili informaciju da je uhapšen mladić inicijala T.H.C., a kako nezvanično saznajemo radi se o Toniju Hordi zvanom Cener.

Ovo je jedna od najvećih zaplijena u posljednjih 10 godina, ali su iz tužilaštva prema mladom Ceneru imali razumjevanja. On je u izjavi za policiju rekao da je kanabis uzgajao iz ljubavi prema botanici, a pare koje je zarađivao nije trošio jer je želio da ostvari svoj san i kupi BMW X5 kao kod Bube Korelija.

„Mislim da je vrijeme da pokažemo koliko nam je stalo do omladine. Postoje mnogi primjeri ovakvih, neiskvarenih dječaka, koju su primorani da rade različite nelegalne poslove kako bi stekli uslove i priuštili sebi potrebštine kao što je auto. Mi smo odlučili da oslobodimo Tonija svih optužnica, a pored oslobađajuće presude, pokrenut ćemo incijativu da se otvori humanitarni broj. Pozivom na humanitarni broj donirat ćete 2 konvertibilne marke kako bi se skupilo dovoljno novca da se Toniju kupi BMW kako ne bi morao da se bavi botanikom.

Rekao je Đorđe Sudić, tužilac Tužilaštva Republike Srpske.

Bolje nelegalno živ nego legalno mrtav – moto je Tonijevih drugara, koji su stali na njegovu stranu i poželjeli mu da istraje u borbi.

Tekst je satiričnog karaktera.