Uhapšeni prijatelji i poznanici vlasnika ugostiteljskih objekata. Velika akcija FUP-a u suradnji sa policijom (otkrivamo imena)

904
views

Podsjećanja radi, nedavno su uhapšeni vlasnici elitnih lokala i ugledni ugostitelji iz Sarajeva. Pretresi su izvršeni te su uhapšene odgovorne osobe, između ostalih, ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, restorana Una, restorana Luka i drugi.

Nastavak naše sudbinske poslovice, tresla se gora – rodio se miš. Prije 2 dana su uhapšeni radnici iz Metropolisa kako bi počelo prikrivanje pravih i odgovornih osoba, onih koji vozaju auta od 50 000 KM, a na sudu kažu kako imaju primanja 1 500 KM. Ja imam primanja 900 KM i ne mogu sebi prištiti auto.

Pretpostavlja se da bi u nastavku akcije trebala biti uhapšena i Elma, koja je jedno vrijeme bila najbolja jaranica od Semira, konobara koji je znao šta se dešava u Metropolisu, a opet nije prijavio.

Također bilo je pomena o hapšenju Taibe, majke od Almedina koji radi u Vatri. Taiba inače poštena žena, stari kov. Prvo se plaćaju računi i komunalije pa tek onda se puni frižider. Na njenu nesreću i ona je znala šta se dešava, ali nije prijavila.

Između ostalih tu je i kompletna porodica izvjesnog Jaska. On je jednom prilikom dok je bajramovao sa familijom podjelio informaciju o krađi poreza koja se svakodnevno odvijala u objektu gdje je radio. Nakon tog bajrama, niko od njegovih bližih nije prijavio nepravilnosti pa će svi završiti iza rešetaka.

Ja se nadam da će svi ovi nesavjesni građani, provesti dugo vremena iza rešetaka, jer su direktni krivci u ovom slučaju. Niko njih nije natjero to da rade. Niko od njih nije tražio da šute o tome. Sve što su radili, radili su samoincijativno i na taj način ukaljali ugled ugostitelja i zaslužuju drakonske kazne.

Dodatak ovima što piju kafe u ovim „eLitnim mjestima“

Dok god podržavate rad takvih objekata. Dok god vam nije bitno ko drži taj objekat i kako on radi. Dok god vam nije bitno odakle novac za lokal vlasniku.Dok god plaćate kafu 3 KM da bi ste mogli okačiti story. Dok god se ganjate sa ljudima za stolicu u Metropolisu.

Dok god to radite, neće i ne treba vam bolje.

Ako želiš da mjenjaš svijet, kreni od sebe.

Tekst je satiričnog karaktera.