U šatoru ispred KCUS-a Milan Tarot pregledava oboljele

883
views

Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, postavljen je trijažni šator radi prevencije od Koronavirusa. Kako saznaje portal šalter, cilj postavljanja šatora je pokazivanje spremnosti i mjera predostrožnosti u pokušaju da se ukroti zloglasni korona virus.

U šatoru se moraju pregledati svi koji žele ući na klinički centar, a zbog nedostatka adekvatnog medicinskog osoblja, iz KCUS-a su odlučili da angažuju uvaženog cirkusanta i šatorskog glumca, Milana Tarota. Svi koji žele ući, biće podvrgnuti gledanju u karte i grah od strane uvaženog gospodina Tarota te gatanje sa ciljem otkrivanja da li ste pozitivni ili negativni na korona virus. Uz odobrenje direktorice KCUS-a gospođe Sebije Izetbegović, Tarot će korisnicima šatora odgovarati i na druga pitanja kao što su: „Da li vas voli punica?“, „Da li ćete se obogatiti?“, „Da li će vam dijete završiti fakultet?“ i slično.

Ukoliko se situacija sa virusom pogorša, postoji mogućnost da će se ovi šatorski pregledi obavljati online, preko video linka, kako bi se izbjegao fizički kontakt sa potencijalno zaraženim pacijentima. Nema sumnje da će Tarot imati odgovor na sva vaša pitanja, ma koliko god ona nekome bila čudna.

Tekst je satiričnog karaktera.