Svemirska stanica ISS otkrila Tibrine zgrade na tamnoj strani Mjeseca

1307
views

Međunarodna svemirska stanica (eng. International Space Station – ISS) saopštila je kako su prilikom rutinskog obilaska Zemljinog prirodnog satelita, primjetili da se na tamnoj strani Mjeseca nalazi više zgrada poznatih BH neimara Tibre Pacifik.

Iako su se bh građevinski investitori zakleli Ministarstvu prostornog uređenja da neće graditi na mjesecu, na kraju su ipak pogazili su svoju riječ. Poslali smo upit na adresu Tibre, a odgovor možete pročitati u nastavku teksta.

„Poštovani,
Preuzeće „TIBRA-PACIFIC“ d.o.o. sa sjedištem u Kiseljaku uspješno je započelo gradnju kompleksa od 7 hiljada stanova po uzoru na naše najveće naselje na koje smo izuzetno ponosni, a to je Tibra Stup. Iako smo obećali da nećemo prisvajati dijelove mjeseca, odluka o opozivu obećanja desila se nakon što smo ugledali temelje stambenih jedinica drugih investitora. Isto tako, Tibra se obavezala da će završiti svu potrebnu papirologiju, uključujući građevinsku dozvolu te urbanističku saglasnost gradnje na Mjesecu, ali po dobrom starom običaju, nakon završetka izgradnje stambenog kompleksa. Nakon završetka radova, Tibra se obavezala da će napraviti i osnovnu školu, park te ostali prateći sadržaj, kao što je park za djecu i supermarket. Stanovi u izgradnji su već u pretprodaji a za sva pitanja o stanovima na Mjesecu možete saznati na našoj stranici tibra-pacific.com te od našeg PR-a, Nedjeljko Tibrić zvani Moon.”

Tekst je satiričnog karaktera.