Student žurnalistike pronašao istinitu vijest u Avazu

838
views

Sve je moguće u zemlji Bosni na brdovitom Balkanu pa čak i to da u Avazu nađete istinitu vijest. Činjenica je da smo dobri u poslu onoliko koliko ulažemo rada, truda i vremena. Ako nešto radimo sa ljubavlju, uspjeh neće izostati.

Primjer za to je i najbolji student Političkih nauka protekle akademske godine, magistar Alem Pretraga. Alem je magistrirao na odsjeku “Istraživačko novinarstvo” sa ocjenom 10, a u svom magistarskom radu obrađivao je temu “Govor Fahre” gdje je izlagao činjenice o najuspješnijem BH mediju “Avazu”. On je u svom radu izdvojio i istiniti članak objavljen u Avazu, te ga detaljno analizirao kao najveći propust za 25 godina postojanja.

“I najveći griješe. Svakako ne treba uzeti za zlo da se nekad napiše i nešto objektivno. U konglomeratu kao što je Avaz ima preko 150 radnika i jako je teško kontrolisati sve. Mislim da ćemo se složiti, da je obzirom na količinu kvalitetnih dezinformacija, ovaj članak potpuno zanemarljiv.” – poručuje nam magistar Pretraga, koji će se zbog prijetnji koje je dobijao u posljednje vrijeme, odseliti iz države u što kraćem roku.

Tekst je satiričnog karaktera.