Skaka odobrio upotrebu ramazanskog topa za Novu godinu

668
views

Grad Sarajevo će i ove godine svojim sugrađanima, gostima i turistima ponuditi novogodišnju zabavu za pamćenje. Za atmosferu ove godine zadužen je svjetski mega star Željko Joksimović. Prije Joksimovica, na glavnoj bini javnog dočeka Nove godine pjevali su: Zdravko Čolić, Dino Merlin i Hari Mata Hari.

Kao i svake godine, bit će upriličen tradicionalni vatromet, a gradonačelnik Sarajeva gospodin Abdulah Skaka, specijalno za ovu priliku odobrio je upotrebu ramaznskog topa. Top čiji pucanj označava završetak posta, odnosno vrijeme iftara, u toku ramazana bit će postavljen ispred SCC-a. Da li će iz topa, kao i za vrijeme trajanja ramazana, pucati topdžija Smajil Krivić ili će fitilj u svoje ruke uzeti lično gradonačelnik, ostaje da vidimo.

Još jednom pozivamo sve naše sugrađane da svojim prisustvom uveličaju dolazak nove godine, te da na taj način pokažemo snagu i jedinstvo, izađemo na ulice, blokiramo saobraćaj i zajedno pjevamo “Tan Tan Tanana kad padne Vlada Kan to nana nana kad padne Vlada Kantonaaa”.

Tekst je satiričnog karaktera.