Senaid Memić obećao gradnju tramvajske pruge od Malezije do Hrasnice

1271
views

Aktuelni načelnik općine Ilidža, Senaid Memić, imenovan je za ambasadora naše države u Maleziji. Kako prenosi portal esvašta.ba, za njega su glasala sva tri člana predsjedništva, te je izbor novog ambasadora bio samo formalnost. Doktor Senaid Memić tečno govori 3 jezika: bosanski, srpski i hrvatski, dok u njegovom CV-u stoji još da poznaje engleski (iz osnovne škole) i turski (dok je za vrijeme rata bio tamo). U kratkom razgovoru za naš portal, načelnik Memić je iz svoje skromne peterospratne kuće u Hrasnici poručio:

„Dragi moji, iako sam onemogućen prisustvovati ostvarenju projekta tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, koju sam vam obećavao u 10 godina svog mandata, primoran sam promjeniti svoje obećanje. Kao što znate, ja sam delegiran za ambasadora naše države u Maleziji te vam ovom prilikom obećavam da ćemo izgraditi tramvajsku prugu od Hrasnice do Malezije, makar je rukama pravili i kozama put prokopavali.“ – rekao je načelnik, te dodao:
„Iza sebe ostavljam višemilionsko bogatstvo koje će naslijediti moji sinovi (vlasnici privatnih firmi). Isto tako, ostaje na desetine neriješenih slučajeva, te još mnogo posla da se završi, ali ja bih da ostanem pri svojim obećanjima. Jer ja što obećam, to ostaje obećano“.
Ne sumnjamo da će gospodin Memić svoj posao obavljati časno i pošteno, te sa nestrpljenjem isčekujemo ko će biti kandidat za načelnika općine Ilidža, odnosno ko će ispred SDA stranke svojevoljno odlučivati o životima građana ove sarajevske opštine.
Tekst je satiričnog karaktera.