Senad Hadžifejzović otvara svoju medresu na Kobiljači

2756
views

Uvaženi Šejh Senad Hadžifejzović, nakon što je počeo da tumači zekat, sadakatul-fitr i ostale vjerske pojmove, odlučio je da otvori svoju privatnu medresu.

Svi smo svjedoci kako gospodin Senad Hadžifejzović javno proziva reisa, te ga poziva na gostovanje da bi mu objasnio razlike između dobra i loša, zekata i sadake te vjere i politike, on se odlučio da otvori svoju medresu. Sam čin ovakvog bahatog ponašanja, natjerao nas je da malo istražimo profil poznatog sarajevskog novinara, koji se proslavio izvještavajući o ratnim dešavanjima iz opkoljenog Sarajeva. Nakon istraživanja Senadovog životnog puta, došli smo do nevjerovatnih saznanja.

Malo je poznato da je Senad nakon što je završio srednju školu u Bugojnu, studirao islamske nauke u Saudijskoj Arabiji i Jordanu, gdje je doktorirao akaid i fikh. Mnogi njegovi prijatelji su mišljenja da je hafiz, iako to nikad nije javno priznao niti voli o tome da govori. Također, Senad tumači Kur’an kako smo i čuli u obraćanju, on je citirao jedan ajet, a to je samo trunka onog što zna. Inače on sam zna uzmati abdest, bez da gleda u uputstvo. Ima više primjeraka ilmihala u svojoj kući, te posjeduje 2 tespiha, jedan veliki i jedan mali.

Kako saznaju izvori bliski redakciji Šaltera, medresa bi se trebala nalaziti na Kobiljači. Pare za izgradnju istog obezbjediti će Američka ambasada, RedBull te Jegermeister koji bi u prizemlju medrese trebao imati svoju kafeteriju. Koliko će vremena trebati za realizaciju ovog projekta ostaje da vidimo, a do tada šaljemo puno selama našem uvaženom, Šejh Senad Efendiji Hadžifejzoviću.

Tekst je satiričnog karaktera.