Sebija Izetbegović stažirala na „Našoj maloj klinici“

1493
views

Afera sa diplomom direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović ovih dana potresa našu državu a konačan raspleta situacije moraćemo sačekati još malo. U gostovanju na FACE TV-u prof. dr. Asim Kurjak izjavio je da on nije bio mentor Sebiji u izradi doktorske disertacije što je ona opovrgnula. Redakcija šaltera proteklih dana je vrijedno radila i došli smo do novih saznanja u ovom slučaju.

Trag koji smo pratili vodio je „Naše male klinike“ te nam je portir Šemso Poplava ustupio svu potrebnu papirologiju gdje stoji da je prof. Izetbegović stažirala tri godine na klinici liječeći jednog od najtežih bolesnika u Hrvatskoj, a to je gospodin Zadro. Za vrijeme stažiranja ona je stekla sve potrebne vještine za obnašanje funkcija u politici, zdravstvu, kinematografiji, građavini te je tu stekla neophodno iskustvo za terorisanje i torturu građana kojima je potrebna medicinska njega a sve u svrhu uštede sredstava. Obzirom da je Naša mala klinika kao i KCUS privatna ustanova, razumljivo je da je svoja stečena iskustva preslikala sa jedne na drugu bolnicu pa su rezultati vidljivi prilikom prezentacije finansijskog izvještaja.

Po završetku staža u trajanju od tri godine, Sebija je završila doktorski rad uz mentorstvo Primariusa dr. Ante Guzine. Sva potrebna papirologija vezana za njen doktorski rad nalazi se u arhivu Naše male klinike i vrlo lahko se mogu provjeriti te informacije.

Tekst je satiričnog karaktera.