SDA HDZ I SNSD su sastavni dio našeg DNK

1046
views

Studenti mikrobiologije sa prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu aplicirat će za otkriće godine te nagradu za projekat godine. Ambiciozni i nadasve jako sposobni studenti, iako rade u ograničenim uslovima i labaratorijima u kojima nedostaje  dosta opreme, uspjeli su razložiti dnk uzorak bosanca.

“Višemjesečno istraživanje koje je provedeno, a čiji je finansijer gospodin Sejo Brajlović, dovelo nas je do nevjerovatnih saznanja. Proces je bio dugotrajan ali smo uspjeli” rekao nam je voditelj i kordinator projekta profesor Ibro Molekula te dodao:

“Geni odgovaraju područjima u DNK molekuli koja se sastoji od različitih tipova nukleotida, a konkretno u slučaju bosanaca to su tri tipa nukleotida: SDA, HDZ I SNSD. Njih ne razlikuje ništa do li historijsko uvjerenje da trebaju mrziti druga dva.

Iako se DNK prirodno pojavljuje u obliku dvaju spirala, a nukleotidi se nalaze na svakoj spirali i dopunjavaju jedni druge, kod bosanaca se nalazi u tri spirale, gdje je jedna dominantna i životno djelovanje joj se svodi na potiskivanje druge dvije.”

Ovo veliko otkriće biće predstavljeno na sajmu nebuloza BH-a društva, koje se organiziju ove godine u Ključu našeg neuspjeha, jer kroz godine je dokazano da Olovo nije rješenje problema, već samo Maglaj koji nam se prodaje.

Tekst je satiričnog karaktera.