Radnici Sinkra iz Hrasnice popravili Facebook Instagram i Whatsapp

676
views

Sinoć je došlo do prekida u radu Instagrama, Facebooka i Whatsapp što se odrazilo na mnoge branše, a kvar je otkljonjen nakon što su radnici iz salona namještaja “SINKRO” iz Hrasnice svojim heftaricama povezali popucale šavove na serverima.

Prvi podaci o gubicima su zaista nevjerovatni i iznenađujući, a koliko se i kako, zastoj u radu društvenih mreža, odrazio na grane u realnom i nerealnom sektoru, pronašli smo u izvještaju TikTokerke i influenserke Elme Online.

Prema prvim nezvaničnim podacima, velike gubitke u svom poslovnom, društvenom i socijalnom planu pretrpjeli su:
BHT Telecom – Izgubili oko 70 miliona jer niko nije aktivirao njihov ultra povoljni pakete (oni jadni megabajti i to) Šta će mi internet kad ne radi instagram?
Argelini – Izgubili oko 22 miliona jer niko nije želio da puši šišu, jer kome da ga puše kad nema ko da ih vidi.
McDonald’s – Prema prvim informacijama za vrijeme dok nisu radile društvene mreže, u funkciji je bio samo Mc’Drive.
Cinema City – Kokice propale, filmovi odloženi, ljudi nisu htjeli da gledaju čak ni film o Tomi bez da to proprate na mrežama.
Djeca – Izgubila pažnju svojih roditelja vrijednu milijardu maraka. Zašto bi roditelji provodili vrijeme sa svojom djecom, ako to ne mogu objaviti na društvenim mrežama ?
Stoji u Elminom izvještaju.

Iako se još uvijek špekuliše o razlozima zbog kojih je došlo do ovih tehnički problema, već sad možemo potvrditi da je do stabilizacije došlo kada su stvar u svoje ruke uzeli radnici Sinkra, a sve ostalo je misterija.

Tekst je satiričnog karaktera.