Radnici agencije Poslovnost kopaju tunel do firme

699
views

Radnici agencije Poslovnost, nisu u mogućnosti ući u svoje prostorije iz razloga betonskih barikada postavljenih od strane novog vlasnika zgrade. Nakon što protesti i molbe upućeni načelniku Ajnadžiću nisu urodile plodom, radnici su uzeli stvari u svoje ruke.

Prema informacijama izvjesnog Vede, koji želi ostati anoniman, za sutra je planirano kopanje tunela od korita rijeke Miljacke pa sve do prostorija agencije. Zbog nemogućnosti prilaza mašina spomenutoj lokaciji, kopanje tunela bi trebalo trajati desetak dana i cijeli proces će biti obavljen ručno. Očekuje se da bi po već viđenom scenariju, lokalni moćnici i ratni profiteri “tunel spasa” mogli iskoristiti za šverc cigara i osnovnih kućnih potrepština, jer će razlika u cijenama ovih proizvoda biti drastično veća sa druge strane tunela.

Dok nadležni prebacuju lopticu sa jednih na druge, radnici su ti koji ispaštaju. Očigledno je uzimanje pravde ili u ovom slučaju uzimanje lopate u ruke, jedini način da se postigne cilj, pa makar to bio i tunel spasa, do prostorija vaše firme.

Tekst je satiričnog karaktera.