Priveden sarajlija koji je zvonio građanima na interfon i pjevao himnu sda

774
views

U sarajevskom naselju Nedžarići, danas se održavala prava drama prilikom koje je, kako nezvanično saznajemo, uhapšena osoba inicijala DŽ.P. (Džafer Pozicija). Iz policije navode da je osoba od ranije poznata policiji kao istaknuti aktivista Stranke Demokratske Akcije.

Gospodin Pozicija već danima hoda po naseljima opštine Novi grad i građanima na interfon pjeva poznatu himnu „SDA demokratija, SDA niko neće pobjediti naasss“, te se nakon toga udaljavao sa lica mjesta.

Opsežna akcija koju je sproveo MUP Novi grad u suradnji sa OSA-om i SIPA-om, rezultiralo je brzim hapšenjem. Nakon ispitivanja, optuženi je zadržan u prostorijama policijske stanice, a na teret mu se stavljaju „loši trileri i problemi u gornjim lagama“. Sa njim će raditi tim najboljih muzičara i profesora pjevanja te će nakon što savlada vještine pjevanja biti pušten da nastavi sa svojim aktivizmom.

Dok gospodin Pozicija ne refundira svoj aktivizam, svim građanima preporučujemo isključivanje interfona, kupovinu vazdušne puške ili nabavku nekog krvoločnog kućnog ljubimca u cilju zaštite od ovakvog vida demokratije, iste demokratije koja nam je davno nametnuta.

Tekst je satiričnog karaktera.