Povorka od 40 šlepera krenula iz Danske za Sarajevo

1031
views

Zvuči pomalo nevjerovatno kako je došlo do realizacije projekta, čiji finansijer je lično Lars Larsen, osnivač i vlasnik lanca maloprodajnih salona namještaja i kućnih potrebština „ Yisk“.

Kako redakcija šaltera saznaje, sve je počelo kad je Lars Larsen obilazio prodajne objekte u Danskom gradu Aarhausu i razgovarao sa radnicima o problemima kako na poslu tako i izvan njega. U razgovoru sa Elmom koja je rođena u Sarajevu i veliki fan fudbalskog kluba Željezničar, ispričala je trenutnu situaciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Svi znamo da je „Baza od poraza“ već duže vrijeme okovana ledom i po svemu sudeći to se u skorije vrijeme neće promjeniti. Postoje špekulacije da će fudbalski klub Željezničar odustati od Premijer lige te da će sačekati drugi dio u kojem će pokušati doći do titule prvaka, lige za opstanak.

Sva ta priča je zaintrigirala gospodina Larsena koji je i sam veliki ljubitelj fudbala i dugogodišnji navijač Turbine iz Jablanice. On je odlučio da donira 40 šlepera punih jorgana koji će za 3 dana stići na Grbavicu. Jorgani od najbolje ovčije vune merino, pružat će izvrsnu toplotu navijačima željezničara koji se smrzavaju već dugo. Ovi jorgani debljine su 14 centimatara koliko je otprilike razlika, ako bi linijarom mjerili, između Željezničara i njihovih gradskih rivala fudbalera Sarajeva.

Koliko će ovo pomoći i da li će se saradnja Larsena i Željezničara nastaviti ostaje da vidimo. Šleperi koji dolaze imaju GPS tako da njihov put možete pratiti na oficijalnoj stranici fudbalskog kluba Željezničar. U sledećem članku vam pišemo o skandalu koji je potresao Bh fudbalsku javnost, tačnije o aferi pojavljivanja dionica F.K. Sarajevo na ebay-u.

Tekst je satiričnog karaktera.