Pomozi.ba otvorio račun za pomoć porodici Izetbegović

830
views

Humanitarna organizacija Pomozi.ba, otvorila je račun na koji građani mogu uplatiti donacije za unesrećenu porodicu Izetbegović. Svi građani koji žele pomoći posrnuloj porodici Izetbegović, uplatu mogu izvršiti na transakcijski račun 0001000111000011100 u banci El-Bake bank d.o.o.. Humanitarni brojevi na žalost nisu otvoreni jer je porodica navela kako ni u ovim teškim vremenima za njih, ne žele primati mizerne donacije.

Priča o teškoj sudbini ove stare sarajevske porodice, brzo je dospjela u žižu javnosti, a sve je počelo u emisiji nehumanitarnog karaktera. Gospodin Bakir, pričao je o teškim uslovima života, kreditu koji otplaćuje te o tome kako nema auto.

Tužna i teška priča porodice Izetbegović, dobija svoj epilog nakon medijskog linča gospođe Sebije, te besramnih komentara u pojednim medijima o “bahatom ponašanju” i parkiranju automobila na trotoar u strogom centru grada. Kao šlag na tortu, došla je i kazna u iznosu od nevjerovatnih 40KM na adresu njihove troetažne porodične kućice od 200m2, koja se nalazi na Poljinama.

Nadamo se da će naši građani još jednom pokazati solidarnost i pomoći ovom unesrećenom bračnom paru, kako bi mogli imati barem osnovne životne potrepštine kao što su cepelin, podmornica, te nuklearna termoelektrana.

Tekst je satiričnog karaktera.