PITALI SMO: Koliko lajkova je potrebno za uspješan brak?

1226
views

Da li živimo u vremenu kad se sreća može izračunati brojem lajkova na instagramu? Vrijeme u kojem veze i brakovi pucaju k’o dlanom o dlan, a statistika kaže da je 7 od 10 brakova koji su sklopljeni u posljednjih 10 godina završilo razvodom.

O razlozima ovakvog stanja, pričali smo sa psihologom, gospodinom Mustafom Lajkom, koji je doktorirao psihologiju društvenih mreža na prestižnom Google-ovom univerzitetu na Kobiljači. Specijalno za naš portal gospodin Lajk kaže:

„Naravno da nećete biti sretni ako vaša zajednička slika nema dovoljno lajkova. Poražavajuća je činjenica  kako se danas olahko shvataju veze. Ljudi se informišu preko interneta i misle da je 50 lajkova dovoljno za sreću. Na žalost, istraživanja koja smo proveli pokazala su da je za uspješnu vezu potrebno minimalno 90 lajkova na zajedničkoj slici. Također, postoje i određene procedure, odnosno ustaljene forme koje treba poštivati. Kvalitet vašeg zajedničkog života direktno je proporcionalan sa brojem lajkova na vašoj slici. U praksi bi to značilo, ako nemate dovoljan broj lajkova, vi niste sretni.”

Više informacija o značaju lajkova i drugih stvari možete pročitati u knjizi gospodina Mustafe Lajka pod nazivom “Lajk je brat”.

Tekst je satiričnog karaktera.