Opština Hadžići dobija svoj tramvaj

1348
views

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali općina Hadžići će biti prva općina koja će imati svoj tramvaj. Kako smo uspjeli saznati iz kratkog saopćenja omladinske unije THP (Tarčin-Hadžići-Pazarić), ovih dana u centru Hadžića, u parku ispred džamije, gdje ima najviše življa, biti će izložen tramvaj “trica”.

Orginalni tramvaj, koji je dugo godina saobraćao na dionici Ilidža – Baščaršija. Ovaj tramvaj, koji više nije u voznom stanju, dobili su na poklon od GRAS-a, a njegova uloga će biti višenamjenska. Ne sumnjamo da će ovo pored fontane biti prava atrakcija u centru, te prilika najmlađim stanovnicima Hadžića da vide tramvaj prije srednje škole, pa čak i da sjede u njemu.

U svom kratkom obraćanju, predsjednik ove omladinske unije poručuje da će vrata tramvaja uvijek biti otvorena za sve njene posjetioce. Plan je također da se u narednom periodu pokuša napraviti simulacija kretanja tramvaja, kako bi osjećaj i boravak u njemu bio jedinstven i potpun. Ovim postupkom, općina Hadžići je nastavila sa ubrzanom ekspanzijom i približavanjem standarda samom Sarajevu.

Tekst je satiričnog karaktera.