Naučnici smatraju da je snijeg iz Bosne otišao u Njemačku

675
views

Dok uživamo u suncu i toplim februarskim danima, kafe pijemo u baštama do samog zalaska sunca te radimo druge vikend aktivnosti, koje su karakteristične za mjesec maj, a ne februar, niko i ne razmišlja o snijegu.

Nevjerovatne klimatske promjene uzrok su loše iskorištenosti snijega i snježnih resursa prenosi portal kacesnijeg.ba. Prema tvrdnjama ovog portala, snijeg iz Bosne je odlučio imigrirati u Njemačku jer više nije imao razloga da se zadržava na našim prostorima. Olimpijske ljepotice pune turista uz snijeg kao glavni razlog okupljanja, postao je samo san, jer je ova zimska padavina shvatila nedosljednost svog postojanja u BiH.

Loša organizacija i manjak sredstava za održavanja cesta, glavna su tema u našoj državi kada je u pitanju snijeg. Toliko problema se stvori oko čišćenja da nemamo ni vremena pričati o drugim stvarima. Zima i snijeg, gotovo su na izmaku, a dolazak proljeća se budi. Da li će nas ogrijati proljetno sunce, sunce nade i perspektive, ostaje da se vidi, navodi portal kaćesnijeg.ba

Tekst je satiričnog karaktera.