Nakon Novalićeve posjete na Magliću uginula vegetacija

835
views

Članovi planinarskog društva “Goražde-Maglić” prijavili su uginuće vegetacije na trasi kojom je u nedelju šetao premijer Federacije gospodin Fadil Novalić.

Grupa planinara koja je danas šetala obroncima planine Maglić, trasom namjenjenom za pješačenje i planinarenje, primjetili su velika oštećenja i uginuće svih vrsta bilja.Također, na mjestu gdje se premijer slikao kraj poznatog Maglićkog izvora, planinari su zatekli mašine spremne za izgradnju mini hidrocentrale u blizini potoka. Srećom, gospodin Fadil Novalić nije dugo šetao, pa je vegetacija oštećena na samo nekih 80 metara, koliko je službeni Range Rover mogao prići, a sve u cilju ažuriranja Fadilovog facebook page-a, čiji fanovi jedva čekaju objave jednog od najistaknutijih članova zelenih.

Napominjemo da je Premijer u svom nedeljnjom obraćanju na društvenim mrežama, umjesto live javljanja koje je naučio koristiti, objavio sliku sa Maglićkog izvora uz poruku “Očuvajmo zajedno njena prirodna bogatstva”. Tom prilikom nije mislio na bogatstva rijeka, koje uništava izdavanjem dozvola za gradnje hidrocentrala, već vjerovatno na one dijelove koje nije imao priliku da uništi.

Dobra vijest za sve ljubitelje prirode jeste da premijer nema toliko slobodnog vremena, obzirom da je jedan od osumnjičenih u aferi “Respiratori”, pa je naša priroda zaštićena od njega.

Tekst je satiričnog karaktera.