Nakon napuštanja SDA stranke Aljoša Čampara upraznio 18 radnih mjesta

623
views

Aljoša Čampara, visokopozicionirani član SDA stranke, zastupnik u Skupštini KS, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine i šta sve nije, podnio je ostavku u Predsjedništvu SDA.

Pored tri navedene funkcije, do jučerašnji član SDA stranke, također je bio i u upravnim odborima u čak 13 firmi. Isto tako, Aljoša je bio i na platnom spisku kao zaštitar u Securitasu, prodavač u Konzumu te radnik u kladionici. Svakako su najzanimljivije pozicije: u GRASU gdje gospodin Aljoša prijavljen kao vulkanizer za šinska vozila te u RADU gdje je obnašao funkciju sezonskog raspoređivača lopata u ljetnom periodu. Za vrijeme dok je bio u SDA, pokrenuo je i mali privatni biznis “Aljoša nadogradnja noktiju Čampara”, što će vjerovatno biti jedini preostali privatluk, nakon što preko njega pređe zeleni valjak, nekada mu omiljene stranke.

Nova radna mjesta za stare ljude. Zbogom Aljoša – merhaba Asime! Uvijek se nešto dešava, a nikad se ništa desilo nije.

Nakon prethodno svega kazanog, nalaže se sljedeće pitanje: “Da li ćemo i mi, kao jedna od dokonih generacija, kada uđemo u pozne godine, koristiti ispraznu floskulu prije je bilo bolje”?

Tekst je satiričnog karaktera.