Na masovnoj vakcinaciji u Zetri pjevat će Šerif Konjević

1277
views

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto potvrdio je za Šalter informaciju da će od sljedeće sedmice, za vrijeme vakcinacije, prisutne u Zetri zabavljati Šerif Konjević.

„Najmanje što možemo učiniti za naše sugrađane je gostovanje gospodina Šerifa Konjevića koji će prisutnima olakšati vakcinaciju, zabavljajući ih uz svoje bezvremenske hitove kao što su: “Kasno će biti kasnije”, “Koliko plavno nebo je” i mnoge druge. Želja nam je sugrađane maksimalno opustiti prije vakcinacije, a odlučili smo se za gospodina Konjevića iz razloga njegovih angažmana i prisustvovanja na većini „Korona derneka“ koji su se održavali za vrijeme pandemije. Samim tim, na neki način želimo da se i naši stariji sugrađani osjećaju bolje prilikom vakcinisanja, te osjete dio atmosfere sa krova derneka na masovnoj vakcinaciji“.

Nakon kazanog, premijer je dodao: „Ipak, atmosfera i pored muzike uživo neće biti toliko opuštena, te je strogo zabranjeno kićenje muzike i naručivanje pjesama. Svi prisutni će morati ispoštovati predviđene procedure i držati distancu, ali pjevušenje i pljeskanje magu narodne muzike je svakako dozvoljeno pa čak i preporučljivo. Ovo je samo još jedan od načina kojim Vlada Kantona želi pokazati brigu prema svojim sugrađanima, te ćemo na ovaj način pokušati razbiti monotoniju i sivilo koje se nadvilo nad našim gradom“.

Tekst je satiričnog karaktera.