Muhamed Kubat mjerna jedinica za neprijatnost

1468
views

Muhamed Kubat je u žižu javnosti dospio nakon emisije na TVSA posvećene lokalnim izborima u kojoj su gostovali kandidati za načelnika opštine Ilidža. Premda je svoju kandidaturu temeljio na uvredama na račun gospodina Prevljaka, veliki obrt se desio, te je Kubat pozvao svoje glasačko tijelo da podrži generala Prevljaka na izborima i odustao od kandidature, a sve pod opaskom da mu je “najbitniji narod”.

Nakon niza reakcija na ovaj čin u Rakovici se okupio Krug intelektualca 00” koji čine ugledni profesori sa cijele opštine. Tom prilikom usvojen je zakon da Kubat od sad bude mjerna jedinica za neprijatnost. Jedan Kubat stida se izračunava tako što se pomnoži količina neprijatnosti u jedinici vremena. Krug intelektualaca opštine Ilidža smatra da bi riječ Kubat u određenim formulacijama mogla zamjeniti i floskule „Kako ćeš to uraditi“ i „Jesi ti normalan“ na način da se kaže „Nemoj biti Kubat”.

Ovaj prijedlog bit će upućen na razmatranje na više instance te postoje insinuacije da bi se ova riječ i zvanično mogla uvrstiti u bosanski jezik kako bi na bolji način u razgovoru mogli objasniti neprijatnost.

Tekst je satiričnog karaktera.