Tužio BINGO zbog kusura

2185
views

Mostarac Ante Korić tužio je najveći lanac trgovina u Bosni i Hercegovini, Bingo. Njegov advokat dostavio je potrebnu papirologiju za pokretanje parnice, a akcenat je stavljen na stres i nerovozu koju mu uzrokuju kasirke. Kako smo saznali u kratkom telefonskom razgovoru sa Antom, on već 5 godina vodi borbu sa kasirkama prilikom kupovine.

Njegov problem, kako kaže, počinje kada dođe na kasu. Nakon što kasirka za 30 sekundi otkuca 9 artikala koje je kupio, kusur mu spusti na kesu koju nije ni stigao uzeti iako je odmah rekao da je želi. Onda počinju opravdani pritisci od strane drugih kupaca na kasi, a vrijeme koje ima nije dovoljno da spremi kusur, uzme kesu i spakuje svoje stvari.

Pored redovne papirologije, on je dostavio i liječničke nalaze gdje se vidi da ima problema sa povišenim tlakom, te da mu je šećer blago povišen. “Sve je to od kase”, nastavlja Ante, “zbog kusura na kesi u koju treba da odložim svojih 9 artikala”. Kako saznajemo, visina odštete koja se traži u ovom sporu je nekih 1 300 000 KM.

Zanimljivo je i to da je Antin brat Davor prije 3 godine dobio spor protiv Konzuma kada ih je tužio da su mu prodali ,,domaća jaja” a da prethodno nisu definirali šta znači pojam “domaće”.

Tekst je satiričnog karaktera.