Ministarstvo zdravstva odobrilo podjelu besplatnih maski po cijeni od 6 KM

785
views

Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa gospodinom Dževadom Procentom, odobrilo je podjelu besplatnih maski svim penzionerima, trudnicama i osobama sa hroničnim bronhitisom. Nabrojane kategorije svoje maske moraju preuzeti u domovima zdravlja mjesta gdje su prijavljeni, najkasnije do 20-tog februara.

Svi oni koji ne preuzmu svoje besplatne maske do naznačenog datuma, na adrese će dobiti prekršajne prijave te kazne u iznosu od 50 KM.Takođe, za ove kazne neće važiti pravilo da u roku od 8 dana možete platiti pola iznosa.

Iz Ministarstva su saopštili kako je ova akcija rezultat sedmodnevnog brejn storminga na Vlašiću. Razliku cijene maske od 3 KM planiraju uložiti u razvoj privatnih firmi, kupovinu vikendica na primorju i planinama te finansijskom opskrbljavanju svojih praprapraunučadi. Slijedi nam još jedna epizoda bogaćenja na račun najranjivijih kategorija društva, a dok njihovi apetiti rastu, nama velika borba preostaje i nada da će doći dan kada ćemo reći DOSTA JE !

Tekst je satiričnog karaktera.