Ministar Šteta potvrdio – prelazimo na alternativno rješenje, wireless pruga od Ilidže do Hrasnice

1008
views

Nastavno ranijim obećanjima vladajućih opcija na općini Ilidži u vezi sa izgradnjom tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, izdato je novo saopćenje za javnost, a mi ga prenosimo u cijelosti.

“Poštovani stanovnici općine Ilidža, pošto zbog niza poteškoća nismo u mogućnosti da realizujemo ovaj projekat na vrijeme, ovim putem želimo da vas obavjestimo da u potpunosti prestajemo sa aktivnostima vezanim za polaganje šina na dionici od Ilidže ka Hrasnici i prelazimo na alternativnu metodu wirelles šina.
Iako do sada u svijetu nije zabilježen ovakav slučaj, cjenimo da će naši vjerni glasači koji su povjerovali u prvu verziju sa šinama, bez problema povjerovati i u ovu, jer je i ova moguća koliko i sama pruga.
Očekujemo da će biti raspisan konkurs u toku sledećeg mjeseca za polaganje optičkih kablova potrebnih za wifi mrežu, a password za wirelles tramvaj će simbolično biti „senaid“.

Drugi dio saopćenja se sastoji od specifikacije wifi šina, nije razumljiv vjerovatno onima koji su ga sastavljali, a tiče se hercaže, amperaže i nekakvih megabajta.

Tekst je satiričnog karaktera.