Ministar Šanko kupuje novi Audi a8 kako bi građane zaštitio od virusa

895
views

Danas je planirano usvajanje budžeta Kantona Sarajevo, a odlične vijesti dolaze nam sa sjednice koja je u toku. Ministar Rusmir Mesihović poznatiji kao Šanko (ne biste nikad pogodili zašto) predložio je par izmjena u budžetu koje su vezane za Ministarstvo zdravstva.

Iako je za potrebe zaštite i prevencije izdvojeno apsurdnih i prevelikih 100 000 KM, gospodin Šanko je na vrijeme uspio da uvidi ovu grešku koju je pokušala da podvali protekla vlada te je uložio amandman na isti. U amandmanu se navodi kako bi se od ovog iznosa, dio novca trebao izdvojiti za kupovinu novog Audija a8 za potrebe liječenje oboljelih te prevencije od zaraznih bolesti.

Pod pretpostavkom da se situacija oko virusa neće smiriti u skorije vrijeme, ovaj Audi bi bio od velike pomoći njemu i njegovim klimačima glavom, da se što prije ispale na svoje vikendice na planinama i na taj način zaštite struku. Situacija je alarmantna tako da trebamo razmišljati o najsposobnijim i najpodobnijim te prvo zaštiti njih, a narod će se snaći, kao i uvijek.

Tekst je satiričnog karaktera.