Maya Berović će obići sarajevske vrtiće

974
views

Balkanska, ne možeš da vjeruješ, zvijezda Maya Berović, održati će koncert 16.03. u Sarajevu, na oduševljenje mnogih njenih fanova, koji sa nestrpljenjem čekaju najavljeni koncert. Iako je jako zauzeta s nastupima i otvaranjem usta, popularna pjevačica je odlučila iskoristiti priliku da obiđe i neka od poznatih mjesta gdje se okupljaju mladi u Sarajevu, a kojima je posvetila čak i neke pjesme, naravno u pitanju su vrtići.

Za sada poznato je da ce Maya da posjeti vrtić “Pahuljica” u sarajevskom naselju Hrasno, jer kako kaže u tom vrtiću je zastupljen najveci broj beba od svih vrtića u glavnom gradu. Menedžer Maye Berović za naš portal je izjavio da su se u pripremi turneje pjevačice  uzimali u obzir svi parametri, pa su čak provedena i neka istraživanja.

Ekskluzivno za nas portal otkrio da se radi o demografskom istraživanju, jer ih je zanimalo kolika je stopa fertiliteta i nataliteta u Sarajevu i okolnim mjestima, ali i u cijeloj BiH. Kako nam kaže nas sagovornik, kada su dobili rezultate istraživanja bili su šokirani jer je broj beba samo u Sarajevu utrostručen od najave koncerta, tako da je odluka bila lahka i nisu se mnogo dvoumili.

Na ovo istraživanje nije ostao nijem ni prvi čovjek Sarajeva koji je rekao kako će Lepa Brena (čitaj Maya Berović) biti predložena za šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva i da ima jako velike šanse da tu nagradu i osvojit.

Za kraj Maya je imala poruku za sve koji planiraju doći na njen koncert, riječima iz njene najpoznatije pjesme, ti lutas bebo.

Tekst je satiričnog karaktera.