Kritika na javnost kroz nonšalantnu realnost. Treba li vakcinisati bebe ?

794
views

Poštovani i uvaženi roditelji koji ste protiv vakcinacije djece, trebate znati neke zanimljive informacije. Posljednja istraživanja su dokazala da djeca koja se odgajaju po sistemu „telefon u ruke“ i neka se odgaja, imaju dosta veće šanse da obole od autizma. Nevjerovatno zaista?

Trenutna situacija oko vakcinisanja beba je zaista alarmantna. Prateći društvene mreže možemo vidjeti dosta komentara mladih majki koje ne žele da vakcišu svoju djecu. Zanimljivo je i to da ljudi uglavnom pričaju o hemijskom sastavu vakcine, a ne znaju sastav punjene paprike. Žalosno, zaista?

Dragi roditelji, molim vas da svoje lične eksperimente provodite na sebi a ne na svojoj djeci. Odgajanje djeteta je velika i ozbiljna stvar kojoj ne pridonosi broj lajkova na instagramu kao ni komentari kako vaša kćerkica Elma izgleda prelijepo u haljinici. Elmi je 3 godine i te naočale što im stavljate na glavu, da bi bili cool smetaju djeci a pošto su kupljene na pijaci, postoji mogućnost da se djeci vid ošteti. Nevjerovatno, zaista?

Odgoj je jedna od najbitnijih stvari za formiranje ličnosti, pa podredimo svoje živote na uzdizanju generacija i dajmo im priliku kakvu smo mi imali. Pružimo im ono osnovno, a zdravlje djece je naša DUŽNOST. Pružimo im priliku da sami biraju i bore se za svoje mjesto u društvu. Nemojte da vaša sebičnost i lični neuspjesi naprave od vas lošeg roditelja. Pružimo djeci šansu !

Dodatak ovim majkama što hodaju po “eventima” a djecu im roditelji čuvaju.

Drage majke, vaša djeca su vaši eventi a njihovi osmjesi lajkovi, pa tako se i ponašajte.

OBAVEZNO VAKCINIŠITE DJECU !

Tekst je satiričnog karaktera.