Konji na ilidžanskoj aleji stupili u generalni štrajk

857
views

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža usvojen je zakon da konji moraju oblačiti vreće koje su zapravo improvizirane pelene. Pelene bi služile u svrhu odlaganja izmeta direktno u njih, a sve u cilju čistoće šetališta.

“Dvadeset godina vozim kočiju i nikad pelene nisam nosio. Dvadeset godina vozam Arape, Kineze, dijasporu i niko se nikad nije bunio na smrad mog izmeta”.

Kratko nam se obratio Šaronja, jedan od konja koje smo zatekli na početku aleje te dodao:

“Naš izmet i smrad koji dolazi su sastavni dio Velike aleje i mislim da je apsurdno ovo što se od nas očekuje. Zar je uredu da ja, matori konj od dvadeset godina, nosam pelene, da mi se djeca smiju. Mislim da bi ovdje trebao da interveniše horse trust”.

Ovo je samo jedan od zakona kojima se želi unaprijediti čistoća prelijepe Ilidžanske aleje. Mnogo toga smo čuli od protestanata, a zanimljiva je i poruka jednog konja na kojem piše “I mi smo nečija djeca”. Pitanje je, da li će konji ustrajati u svojim namjerama i kroz proteste se izboriti za svoja prava, ostaje da vidimo. Za sada je sigurno da ljudi iz Pampersa ponosno trljaju ruke jer će baš oni dobavljati pelene.

Tekst je satiričnog karaktera.