KCUS potvrdio: Bevandin pegled ubija Koronavirus

722
views

”Spremni smo na najcrnji scenarij u slučaju širenja korona virusa ali se nadamo da do toga neće doći” – poručuje zamjenica direktora KCUS-a gospođa Prvado Sebije. Slučaj Koronavirusa još uvijek nije zabilježen u našoj državi ali se užurbano radi na pronalasku lijeka i potencijalnom zbrinjavanju oboljelih. Klinika na Podhrastovima je pretvorena u izolatorij i stečeni su apsolutno svi uvjeti za borbu sa ovim opakim virusom. U isto vrijeme, najbolji epidemiolozi iz Bosne i Hercegovine koji ujedno nisu zaposlenici KCUS-a, prilikom istraživanja i proučavanja, došli su do nevjerovatnih podataka vezanih za koronu.

Naime, molekule Koronavirusa su prilikom testova uspjevale preživjeti apsolutno sve raspoložive antibiotike i antibakterijske čestice sa kojima su spojene. Frapantna je bila činjenica da se virus nakon kolizije sa antibiotikom razmnožava, dobija na snazi te umjesto neutralizacije korone dejstvom antibiotika, dejstvo virusa eksponencijalno raste i ojača.  Na prijedlog doktora Džemala Kovertića, molekule virusa su ukrštene sa pogledom Vjekoslava Bevande (vidi sliku) i nakon samo dvanaest sekundi, molekule su počele da odumiru.

Da li molekule Korona virusa odumiru iz razloga što je Vjekin pogled obogaćen visokokoncentriranim i visokopromilnim utjecajem alkohola (u njegovom pogledu je pronađeno 2,1 promila alkohola) ili pak strah virusa da će Vjeko uzeti “stvari pod svoje”, bit će predmet daljnjeg istraživanja. Ostaje nada da će se ovaj eksperiment provesti do kraja, pa da nam možda gospodin Bevanda konačno bude od koristi nakon 25 godina beshljebovanja u kojima je obnašao desetine funkcija i napunio svoje džepove milionima maraka.

Tekst je satiričnog karaktera.