Joj što ne mogu fol svatovi nešto se fol žene fol sviraju fol sva četri upalili (Realna opaska)

946
views

Tortura koju svi proživljavamo sa vremena na vrijeme su svatovi. Znaš ono imaš drugaricu dugo godina i ona se udaje za Kenu i sad ti ideš u svatove. Sama. A ne znaš nikoga. Ni od Elmine ni od Kenine porodice. Svadbeni salon u Tarčinu. Manji restoran, Kenin stari radi tamo. I da stvar bude gora, ti budeš kum ili kuma.

Odma si sebi napravio trošak, sikiraš se, a nigdje veze. Rentano auto u kojem si ti kao kuma ili kum i mladenci  kako bi ste se odvojili od svatova. Jedino to vas odvaja od ostalih. Auto i sto u svadbenom salonu. Jer pored vas i svi ostali se trude da blješte i dominiraju taj dan. Familije se natječu u ljubazbosti kako bi ostavili što bolji utisak. Sve to možeš da pratiš jer ti stvarno ne znaš nikog na svadbi. Elma se trudi da progovori sa tobom, ne ide. Ali ček, ide šerbe koje je mahom neukusno i preslakto. Svi gledaju, pazi koliko ćeš baciti.

Vječno pitanje za raju iz realnog sektora. Da li je kum privilegija ili usluga? Da li su kumstva vječna ? Da li ima smisla praviti velike svadbe? Svaka vama čast, dragi ste mi al, mene nemojte na vaše sprovode zvati. Kum nek ti bude rođak, legendo.

Dodatak ovoj raji što planira velike svadbe.

Samo roditelji će vam se obradovati vašoj svadbi. Mozda dva prijatelja i bliža rodbina. Ostali će dolaskom na svadbu počet odbrojavati vaš susrete.

Šest

Pet

Četri

Tri

Dva

Jedan

I to je to. Došli su nekako posle svadbe, par puta ispoštovali godišnjice, babine i onda ?

Tekst je satiričnog karaktera.