Historijski događaj: Na Energoinvestu na vrbi rodilo grožđe

693
views

Ozbiljan i nimalo bezazlen radijacijski incident desio se u Sarajevu, a količina materije ili prostor koji je kontaminira trenutno nije do kraja poznat.

Nakon sto je u javnost procurila informacija da je u neposrednoj bilizini jednog od skladista na Energoinvestu na vrbi rodilo grožđe, ekipa šaltera se uputila na lice mjesta te smo dobili informacije iz prve ruke. Razgovarali smo sa Izotopičnim Almednom koji živi nedaleko od pomenutog mjesta te nam je prenio svoja zapažanja.

“Ja vam moram priznati da sam ja za ovaj slučaj saznao iz medija. Znao sam da se nešto čudno dešava jer su moje krave počele da daju čokoladno mlijeko, a i kokoške su počele da nose kinder jaja. Ja sam o tome šutio jer me bilo strah da me ne tuži Fererro Roche” kazao je ovaj stidljivi mladić te dodao:

“Mislim da je sva ta priča oko radijacije prenapuhana i da nema razloga za brigu. Niko od lokalnog stanovništa ne osjeti posljedice radijacije, a očigledno se ovim želi skrenuti pažnja sa gorućih tema kao što su sporazum Kosova i Srbije te svrgnuće Mile Đukanovića sa vlasti u Crnoj Gori. To što je na vrbi rodilo grožđe je posljedica lošeg odnosa ljudi prema prirodi i to nema veze sa radijacijom i zračenjem, stoga bih vas zamolio da ovdje više ne dolazite jer ovdje nema ništa za vas novinare” rekao je za kraj Izotopični Almedin i pružio nam jednu od svoje tri desne ruke.

Šalter će svakako pomno pratiti situaciju na terenu te vas blagovremeno izvještavati o potencijalnim promjenama.

Tekst je satiričnog karaktera.