Gojaznost građana Ilidže razlog rušenja mosta

883
views

Nakon što je poplava koja se desila prije par dana, odnijela dio novog mosta na Ilidži, odlučili smo da kontaktiramo izvođača radova, te dobili tačne informacije o uzrocima rušenja mosta teškog oko 1.400.000 KM.

Porobić d.o.o iz Zavidovića je zadužen za izgradnju, a Elma Alić, glasnogovornica ovog preduzeća, kaže da je gojaznost građana Ilidže glavni razlog popuštanja betonskih stubova, ali da dio odgovornosti snosi i sam izvođač. Most je prije završetka pušten za pješake, te je desetine gojaznih Ilidžanaca svakodnevno prelazilo preko istog. Ovaj postupak je uredu, ali nije bilo dovoljno vremena da cement hidrira i stvori ljepilo koje bi držalo ili kako bi se u narodu reklo, da beton ufati. Dok su pod težinom građana Ilidže stubovi oscilirali a beton popuštao, voda ga je samo dokrajčila.

Iz Porobića su saopštili da će oni snositi troškove ove rekonstrukcije, koji će koštati nekih 100 000 KM, ali da ne garantuju za most dok god se ne promjeni prosječna kilaža Ilidžanaca.

U linku ispod je plan prehrane i kontakt fitnes trenera koje nas je Elma zamolila da podijelimo kao njihov doprinos ka rješavanju ovog zajedničkog problema.

Savjeti za ishranu / plan treninga

Tekst je satiričnog karaktera.