Faruk Kapidžić predložio da se od Zahiragića napravi termoelektrana

941
views

Bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Faruk Kapidžić, predložio je da se od stranačkog kolege i jednog od njemu dražih zelenih egzekucija, Harisa Zahiragića, napravi prva živuća termoelektrana.

“U vremenu kad je poskupljenje struje sve evidentnije, građani Sarajeva trebaju iskoristiti potencijal koji im se nalazi ispred nosa. Energija koju on emituje petostruko je veća od TE Kakanj i TE Tuzla zajedno. Energija kojom on zrači prilikom svojih glasnih istupa u javnosti i prekidanja sagovornika, direktno se može pretvoriti u struju pa bi ga mogli korisititi i kao trafo stanicu ili serijski spojiti na dalekovod.

Šteta bi bilo ne iskorisititi tu energiju kojom zrači uvaženi kolega Haris Zahiragić. Treba spomenuti da je on u mogućnosti čak i u stanju mirovanja, obaviti posao koji mu se nalaže, a sve za dobrobit zna se već koga. U svakoj razvijenoj državi od njega bi se napravila termoelektrana koja je ekološki obnovljiv izvor zvani Haris Zahiragić” –stoji u statusu koji je Faruk Kapidžić objavio preko svog Badoo profila.

Termoelektrana Haris Zahiragić proizvodila bi velike količine struje, ali bi bila i veliki onečišćivač prirode pa nije jasno zašto je gospodin Kapidžić to predložio. Svakako da bi bilo dosta zanimljivije Hareta vidjeti naprimjer u ulozi mini hidrocentrale na rijeci Večerici u Hrasnici.

Tekst je satiričnog karaktera.