Dodik optužio muslimansko Sarajevo za podmetanje Koronavirusa

753
views

Prvi slučaj Koronavirusa u Bosni i Hercegovini zabilježen je u Banja Luci, a zaražen je bh državljanin sa privremenom adresom u Italiji. Pored spomenutog, virusom je zaraženo i njegovo dijete koje je nakon povratka iz Italije pohađalo školu, ne osjećajući simptome korone. Uzimajući u obzir činjenično stanje, roditelji djece koji pohađaju osnovnu školu Branko Ćopić, ali i ostatak stanovnika grada na Vrbasu su uznemireni, čekajući konsekvence. Na konferenciji za medije saopšteno je da se pacijent nalazi na Univerzitetskom kliničkom centru RS, da je dobrog općeg stanja, ali su sigurni da ovo nije došlo samo od sebe.

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodin Milorad Dodik, tvrdi da je virus podmetnut od strane muslimanskog huškaškog Sarajeva, koji na ovaj način pokušava da zataška unutarstranačke probleme te da se centar dešavanja prebaci iz Sarajeva u Banja Luku. Gospodin Dodik također smatra da su Srbi nebeski narod i da nije moguće da neki kineski virus nadvlada srpsku snagu i čast.

Dok se naši političari dogovaraju, pregovaraju i preglasavaju, nama očigledno slijedi period u kojem ćemo biti osuđeni na mjere i restrikcije usljed pojave Koronavirusa sa kojom jedva na kraj izlaze i puno ozbiljnije i jače države od nas. Ovo je tek krenulo i prostora za paniku nema, a dok se oni dogovore čija je koja nadležnost, građanima ne preostaje ništa drugo nego molitva.

Tekst je satiričnog karaktera.