Djeca izglasala: minimalna Bajram banka 5 maraka

1383
views

Na nedavno održanom sastanku “Dječije unije” u Ilidžanskom Kinderlandu, usvojen je dogovor o visini bajram banke za ovu godinu u iznosu od minimalno 5 KM. Na otvorenom sastanku unije bilo je preko 500 posjetilaca, gdje se glasalo i razgovaralo o jednoj tačci dnevnog reda, a to je Bajram banka. Pravo glasa i učešća u diskusiji imali su svi oni koji primaju Bajram banku od 6 do 26 godina. Kako prenosi izvor blizak Šalteru, javna diskusija je protekla u kvalitetnim izlaganjima omladinaca, a neke od usvojenih zaključaka donosimo u nastavku teksta.

Minimalan iznos Bajram banke je 5 KM i to ukrupno, jedna kovanica.

Maksimalan iznos Bajram banke nije definisan zbog napaćenih pojedinacaja koji imaju potrebu da se nadmeću i dokazuju čak i u tome.

Svi koji za ne davanje Bajram banke imaju komentar:,,Ni meni niko nije davao”, mogu se poslije Bajrama smatrati totalnim debilima, jer bi baš to trebao biti razlog za davanje iste.

Svi koji siću čuvaju za Bajram banku, a voze skupa auta i imaju dobre poslove, treba da posluže kao primjer kako ne bi trebalo da se postupa u životu.

Također se apeluje da ukoliko je primalac Bajram banke imućan, bez obzira na familijarni odnos i blizinu davaoca, taj iznos bi trebalo podjeliti na više Bajram banki.

Jako je zanimljivo bilo na sastanku i mogli smo mnogo toga čuti od djece. Ono što nas je fasciniralo, da oni zapravo ne žele da se takmiče međusobno u visini Bajram banke, nego imaju sluha prema prijateljima koji imaju veću potrebu. Iz redakcije Šaltera također apelujemo da iskoristite ovu priliku i obradujete što više mališana, jer vama je to piće manje, a njima puno znači. Djeca su naša budućnost pa davanjem Bajram banke ulažemo u budućnost.

Tekst je satiričnog karaktera.