Da li su sarajevski reperi Buba i Jala masoni ?

2723
views
Poznati sarajevski dvojac Buba i Jala su masoni, a ekskluzivno za list AlterŠalter otkrivamo čitavu priču, te informacije koje su došle preko naših uposlenika koji su radili na terenu i spremali priču skoro dva mjeseca.
Insajder za ovo veliko otkriće bila je naša draga Elma, koja je inače teški sarajevski FGR, samo izlasci, stigne se i na jogu, zna šta i kome lajka… uglavnom ona je predsjednica mjesnog masonskog odbora Butmir i Gornji kotorac. Ona je na nedavnom sastanku kod starog ratnog mosta u Butmiru i potvrdila ovu informaciju, a kako kaže datum potpisivanja ugovora na neodređeno (sa klauzulom 6 mjeseci određeno – čista formalnost) je bio i datum izlaska njihovog prvog zajedničkog albuma pod imenom “Pakt sa đavolom”.
Iako nije bilo inzistiranja od strane masonskog odbora za ovakvim činom, čak šta više prijedlog je bio da se njihov ulazak obilježi tiho u krugu masonskog odbora, njih dvojca su ipak odlučili da svoj ulazak uvećaju izdavanjem albuma. Jala je kratko rekao ,,Ovo je za moju Vogošću”, a Buba samo dodao “fereeem bilees vjsiwgggg” i otišli i snimili ovaj album.
Album koji je doslovno promjenio poredak na balkanskoj muzičkoj sceni i otvorio novo poglavlje muzike je dokaz snage masona, snage njihovog lobija i utjecaja. Napraviti zvjezde od profila kakvi su njih dvojica nije bilo nimalo lahko iako je to teško za povjerovati iz ove perspektive kad su već došli na trenutni nivo.
Također o njihovom daljem angažmanu, u nekom od izdanja koje sigurno neće doći, pričati ćemo sa jednim od glavnih anosam Kanye Westom.
Tekst je satiričnog karaktera.