Da li ste obilježili Dan majki na društvenim mrežama ?

619
views

Praznično raspoloženje trenutno vlada na društvenim mrežama, a objave sa slikama „Happy mothers day“ su doslovno preplavile instagram i facebook. Danas smo imali priliku vidjeti dosta osoba koje su simbolično, slikom sa majkom, čestitale ovaj zaista važan i bitan dan za koji nismo ni znali da postoji. Također, drago mi je da imate majku, pošto do današnje objave na storiju nikad nisam vidio Elmu, vašu majku. Čak nisam bio ni siguran da imate majku, pa mi je još draže.

Zanimljivo je spomenuti i činjenicu da doslovno NIKO nije podijelio „memorie“ od proteklih godine za ovaj praznik… Vjerovatno zato što se do sad nije obilježavao kod nas. (Pokušat ćemo doći do podataka kako nas je ovo zaobišlo). Ne želim osporavati nikakve praznike, svjestan sam da ovaj dan ima utemeljenje i da ga ima smisla obilježavati, ali način na koji mi to radimo je u najmanju ruku jadan. Želimo vam sretan Dan majki, majke mi.

Dodatak ovoj raji što obilježava ove praznike;

Ako su objave na društvenim mrežama jedini način obilježavanja ovog praznika, negdje griješite, ali specijalno i eksluzivno, samo za vas obavještenje da je 23 augusta dan rođaka, drugo koljeno, sa majčine strane.

Tekst je satiričnog karaktera.