Borba za prava ljevaka

704
views

Nastavlja se borba za ravnopravnost, pomalo zapostavljenje i zaboravljenje, lijevo orijentisane ekstremitetske skupine ljudi. Iz udruženja pod imenom „Ti lutaš LIJEVO“ kažu kako će ponovo aktualizirati pitanje o statusu i položaju ljevaka u svim sferama društva.

Kao prve korake u ovoj borbi, koja je ponovno zaživjela, oni će tražiti da se obični predmeti unificiraju, a u cilju izjednačavanja prava ljevaka i dešnjaka. Prema riječima Avde Ljevaka, pomalo je besmisleno da se prave stvari koje su za korištenje namjenjene isključivo dešnjacima kao što su npr. makaze, razni alati i sl. U planu je i otvaranje prve prodavnice za ljevake gdje će u ponudi biti mnoštvo zanimljivog sadržaja, pa će kupci tu moći kupiti i miš za ljevake.

Prema riječima gospodina Ljevaka, ukoliko se situacija ne promjeni po pitanju prava ove ugrožene ekstremitetske – lijevo orijentisane skupine, oni su spremni organizovati proteste gdje će se glasno boriti za ravnopravnost, koja im je ugrožena, a koja je zagarantovana osnovnim ljudskim pravima, jer ne trebamo podsjećati da svi mi nosimo ožiljak od vakcine upravo na lijevoj ruci, napominje Avdo.

Treba spomuti i da je ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini udruženju “Ti lutaš LIJEVO” donirala auto. Ovo auto kojem se volan nalazi na desnoj strani je na raspolaganju Avdi i njegovoj ženi Elmi koja je dešnjak al’ kako i sama kaže, snalazi se.

Tekst je satiričnog karaktera.