Bill Gates savjetuje Bakira Izetbegovića da se razvede od Sebije

927
views

Milijarder i suosnivač Microsofta, Bill Gates, definitivno se razvodi od svoje supruge Melinde, a izvor blizak redakciji šaltera prenosi kako je na kućnu adresu bračnog para Izetbegović došlo pismo u kojem Bill savjetuje Bakira da isto uradi sa svojom hanumom Sebijom.

Špekuliše se da je u pismu koje je skriveno od očiju javnosti, Gates hrabrio Bakira Izetbegovića te mu rekao da se nema čega plašiti, jer je općepoznato da Sebija hanuma teroriše predsjednika SDA stranke i da je Bakiru policijski sat uveden prije 35 godina, kao i zabrana kretanja bez punemoći Sebija hanume. Kako naš izvor tvrdi, Gates je čak ponudio i sigurnu kuću za Bakira ukoliko bude imao hrabrosti raskinuti brak koji u posljednjih 10 godina samo srozava ionako sve lošiju reputaciju koju Bakir uživa među građanima Bosne i Hercegovine.

Dok se u medijima najviše raspravlja o tome kako će se podjeliti enormno bogastvo bračnog para Gates, svakako bi zanimljivo bilo na koji način bi bračni par Izetbegović podjelio svoje bogatstvo. U prebračnom ugovoru stoji da bi ukoliko dođe do razvoda, KCUS, BH telecom, ministarstvo zdravstva i 80 posto dionica Elektroprivede pripalo Sebiji, dok bi Bakir dobio tek 20 posto dionica Elektroprivrede, RMU Kakanj, vilu na Poljinama te par stanova koje su oni za svoj radni vijek zaradili sa svojih 20 prstiju.

Iako je malo vjerovatno da Bakir ima toliko hrabrosti da čak i razmišlja o razvodu sa Sebija hanumom, svakako je zanimljiv prijedlog Gatesa o sigurnoj kući, premda nema tog mjesta na kojem bi se Bakir mogao sakriti. Dodatni problem stvara i policijski sat koji Bakiru onemogućava kretanje bez znanja Sebija hanume, pa je sama pomisao o razvodu jako teško izvodljiva, uzimajući u obzir na punu kontrolu koju Sebija hanuma ima nad predsjednikom SDA i nekad jako bitnim političkim faktorom u Bosni i Hercegovini.

Tekst je satiričnog karaktera.