BH Ansa: Kontrolori leta isključili Djeda Mraza iz zračnog saobraćaja

698
views

Dolazak Nove godine i praznično raspoloženje u Bosni i Hercegovini poremetila je vijest da je Djed Mraz vraćen sa granice i da će i ove godine mnoga djeca ostati bez paketića. Poslali smo upit u BH Ansu koja odnedavno i zvanično vrši kontrolu neba, a odgovor je sljedeći:

“Poštovani, Djed Mraz kojeg smo zaustavili prilikom rutinske kontrole na nebu, nije imao svu potrebnu dokumentaciju. Po zakonu o zračnim nemotornim vozilima BiH, svako vozilo koje leti našim prostorom na životinjski pogon mora imati protiv požarni (PP) aparat, baždaren na sva tri jezika. Prilikom kontrole vozač nije imao potvrdu i uz to je pitao kontrolora da li ga zajebaje.Vozač je privremeno isključen iz saobraćaja i trenutno se nalazi u migrantskom centru u Blažuju.”

Očekujemo da će ovih dana biti raspisan tender za organizaciju proslave isključenja već spomenutog motornog vozila iz BH zračnog prostora, dok sa druge strane, roditelji najavljuju tužbu protiv BH Ansa-e zbog kako kažu, “neblagovremenog obavješenja te uništenih snova naših najmlađih”.

Tekst je satiričnog karaktera.